
Oksekød i marts
Share
Så er der igen mulighed for at købe økologisk kød fra vores egen kødkvægs besætning. Vores køer er blandinger mellem forskellige kødkvægsracer med hovedvægt på racerne Simmentaler og Hereford. Dyrene går hele vinterhalvåret inde i den store dybstrøelsesstald, hvor de kun er tøjret imens de æder. Resten af døgnet har de mulighed for at gå og ligge som det passer dem.
Om sommeren (fra 1. maj til 15. november) går alle dyr på græs hele døgnet. Nogle af dyrene er på marker her hos os og resten er hos naboerne eller i skoven, hvor de laver naturpleje. Køerne spiser græs året rundt - om
sommeren henter de det selv - om vinteren fodrer vi dem med det græs, som vi høstede på vores egne marker om sommeren.
Vores køer og kalve fodres ikke med korn eller majs.
Alle dyrene slagtes på autoriseret slagteri i Slangerup, hvor kødet også hænger og modner.
Slagteren skærer kødet ud og fordeler det i portioner. Alle poser er mærket med indhold. Kødet er fersk når du henter det.
Denne gang har vi slagtet 3 dyr - 2 køer og en stud.
På vores nye webshop er de forskellige økologiske kødpakker, der er til salg beskrevet, og her ser du også, hvornår kødet skal afhentes i gårdbutikken.
Læs mere og bestil oksekødet på vores webshop.
med venlig hilsen
Elisabeth Rasmussen