Nyhedsbrev fra Stengården September 2025

Endnu en sæson er ved at være til ende for grøntsagsdyrkerne her på Stengården. 
Vi har gennem hele sommeren hver eneste dag høstet friske grøntsager til jer - og vi bliver ved - selvom natten nu er længere end dagen.

I dette Nyhedsbrev finder du information om:

  • Nuværende sortiment fra egne marker
  • Gamle Høns og nye høns
  • Køb af kød fra vores egen kødkvæg
  • Efterårsferien

Gårdbutikken

har stadig et bredt udvalg af friske økologiske grøntsager fra egne marker.

Lige nu har vi:

Kål af mange slags ( blomkål, broccoli, spidskål, grønkål, palmekål ) Græskar, løg, porrer, Gulerødder, rødbeder, selleri, bladbeder, majs, squash, tomater, salat, Spinat, Radiser, Rucola og en række herlige krydderurter.

Høns - de gamle

De gamle høns er blevet sent på velfortjent pension - enten hjemme i private haver som hyggehøns - eller til fremtidig status af suppehøne. Suppehønsene kommer retur til butikken på frost start oktober.

Nye høns - og æg igen

Friske nye høns ankommer i uge 42 til Stengården hvor de vil begynde at lægge æg i midt af november. Indtil vi igen har vores egne æg, vil vi i gårdbutikken sælge øko-æg fra Niels og Grete i Hadsten.

Oksekød

Så er der igen mulighed for at købe kød fra vores egen kødkvægs besætning. Vores køer er blandinger mellem forskellige kødkvægsracer med hovedvægt på racerne Simmentaler og Hereford. Dyrene går hele vinterhalvåret inde i den store dybstrøelsesstald, hvor de kun er tøjret imens de æder. Resten af døgnet har de mulighed for at gå og ligge som det passer dem.
Fra maj til midt november går alle dyr på græs hele døgnet. Nogle af dyrene er på marker her hos os og resten er hos naboerne eller i skoven, hvor de laver naturpleje. Køerne spiser græs året rundt – om sommeren henter de det selv, om vinteren fodrer vi dem med det græs, som vi høstede på vores egne marker om sommeren. 
Vores køer og kalve fodres ikke med korn eller majs.
Alle dyrene slagtes på autoriseret slagteri i Slangerup, hvor de også hænger og modner inden Kødsnedkeren i Vejby skærer dem ud.
Slagteren skærer kødet ud og fordeler det i portioner. Alle poser er mærket med indhold.
Kødet er fersk når du henter det.

Efterårsferie på Stengården

I efterårsferien - uge 42 - genåbner vi halmhoppeborgen fra høstmarkedet. Det betyder at der er fri leg i butikkens åbningstid - det er selvfølgelig på eget ansvar - og vi håber mange børn og barnlige sjæle vil nyde det.

Kærlig hilsen

Alle os i Stengårdens Landbrug og Gårdbutik

Tilbage til blog