Oksekød Februar 2023

Oksekød Februar 2023

Økologisk oksekød fra Stengården

Så er der igen mulighed for at købe kød fra vores egen kødkvægs besætning.

Vores køer er blandinger mellem forskellige kødkvægsracer med hovedvægt på racerne Simmentaler og Hereford. Dyrene går hele vinterhalvåret inde i den store dybstrøelsesstald, hvor de kun er tøjret imens de æder. Resten af døgnet har de mulighed for at gå og ligge som det passer dem. Om sommeren (fra 1. maj til 15. november) går alle dyr på græs hele døgnet. Nogle af dyrene er på marker her hos os og resten er hos naboerne eller i skoven, hvor de laver naturpleje. Køerne spiser græs året rundt – om sommeren henter de det selv, men  om vinteren fodrer vi dem med det græs, som vi høstede på vores egne marker om sommeren. Vores køer og kalve fodres ikke med korn eller majs.
Alle dyrene slagtes på autoriseret slagteri i Slangerup, hvor de også hænger og modner. Slagteren skærer kødet ud og fordeler det i portioner. Alle poser er mærket med indhold. Kødet er fersk når du henter det.

Denne slagtning

Denne gang har vi slagtet  en ungokse på 2 år og 1 ko på 5 år. De er  gennem livet udelukkende fodret med grovfoder (græs, ensilage, hø og halm), som giver smagsfuldt og mørt kød – og som også har et meget lavt klimaaftryk.

Kødet er krogmodnet hos slagteren og det er fersk – dvs det har ikke været frosset, når du henter det.
I butikken har vi stort set altid suppeben, oksehjerter, lever, oksetunger og haler på frostlager – bare spørg personalet.

Kødpakker økologisk okse

Oksekødet fra koen hænger hos slagteren i en uge, hvorefter det meste af kødet bliver hakket – resten – de gode stykker fra ryggen – krogmodner hos slagteren i 3 uger.

Vælg mellem 2 forskellige pakker og bestil på mail oksekod@stengaardenoko.dk

Hakket oksekød
Friskhakket kød med lav fedtprocent.
Portionerne er på 5 kg og koster 595 kr
Hakket okse skal hentes onsdag d. 8. februar kl. 14-17

Bøfpakke okse
Når langryggen har modnet i 3 uger på krog i kølerum, bliver oksekødet skåret ud og du kan bestille en bøfpakke på 5 kg til 1200 kr. Bøfpakken indeholder en steg på 1-2 kg (højreb eller tyndsteg eller culotte) – og bøffer fra ryggen.
Afhentning bøfpakker tirsdag d. 21. februar kl. 14-17
Vælg mellem 3 forskellige pakker
Ungoksekødet  bestilles ved at sende en mail til oksekod@stengaardenoko.dk
Du får en mail tilbage med bekræftelse – men der kan godt gå et par dage.

Luksuspakke ungokse
Udskæringer hovedsageligt fra ryg og bagpart af dyret. Filet, tyksteg eller tyndsteg, culotte eller cuvette, mørbrad, ossobuco, inderlår/yderlår/klump (skært kød), 2 kg hakket oksekød
En luksusportion er på ca 15  kg og koster 180 kr/kg
Kødet skal afhentes tirsdag d. 14. februar kl. 14-17

Basispakke ungokse
Blandede udskæringer fra hele dyret. Bov, bryst, tværreb, ossobuco, inderlår, yderlår, klump (skært kød), culotte/mørbrad/filet, lever og 5 kg hakket oksekød.
En basispakke er på ca 20 kg og koster 120 kr/kg
Kødet skal afhentes tirsdag d. 14. februar kl. 14-17

Hakket ungoksekød
Friskhakket kød med lav fedtprocent.
Portionerne er på 5 kg og koster 595 kr
Kødet skal afhentes tirsdag d. 14. februar kl. 14-17

BestillingOksekødet er klar til afhentning  – og skal afhentes – på de nævnte datoer kl. 14 til 17 – og du bestiller ved at sende en mail til
oksekod@stengaardenoko.dk
Du får en mail tilbage med bekræftelse – men der kan godt gå et par dage.
mvh
Elisabeth Rasmussen
Stengården

Relaterede historier