Oksekød fra Stengården – kød fra naturplejere.

Oksekød fra Stengården – kød fra naturplejere.

Så er der igen mulighed for at købe kød fra vores egen kødkvægs besætning.
Vores køer er blandinger mellem forskellige kødkvægsracer med hovedvægt på racerne Simmentaler og Hereford. Dyrene går hele vinterhalvåret inde i den store dybstrøelsesstald, hvor de kun er tøjret imens de æder. Resten af døgnet har de mulighed for at gå og ligge som det passer dem. Om sommeren (fra 1. maj til 15. november) går alle dyr på græs hele døgnet. Nogle af dyrene er på marker her hos os og resten er hos naboerne eller i skoven, hvor de laver naturpleje. Køerne spiser græs året rundt – om sommeren henter de det selv, men  om vinteren fodrer vi dem med det græs, som vi høstede på vores egne marker om sommeren. Vores køer og kalve fodres ikke med korn eller majs.
Alle dyrene slagtes på autoriseret slagteri i Slangerup, hvor kødet også hænger og modner. Slagteren skærer kødet ud og fordeler det i portioner. Alle poser er mærket med indhold. Kødet er fersk når du henter det.

Denne gang har vi slagtet en ko(okse) på ca. 4 år (er udsolgt) og  to ungokser på 2 år. Dyrene er udelukkende fodret med grovfoder (græs, ensilage, hø og halm), som giver smagsfuldt og mørt kød – og som også har et meget lavt klimaaftryk.
Vi sælger kødet fra koen som oksekød – og kødet fra ungokserne som ungoksekød. Herunder kan du læse om de forskellige pakker.
Kødet er krogmodnet  i mindst to uger hos slagteren og det er fersk – dvs det har ikke været frosset, når du henter det.
I butikken har vi stort set altid suppeben, oksehjerter, lever, oksetunger og haler på frostlager – bare spørg personalet.

Oksekødet er klar til afhentning  – og skal afhentes – på de nævnte datoer kl. 15 til 18 – og du bestiller ved at sende en mail til
oksekod@stengaardenoko.dk.linux99.curanetserver.dk Du får en mail tilbage med bekræftelse – men der kan godt gå et par dage.

Kødpakker Ungokse
Vælg mellem fire forskellige pakker. Ungoksekødet  bestilles ved at sende en mail til oksekod@stengaardenoko.dk.linux99.curanetserver.dk
Du får en mail tilbage med bekræftelse – men der kan godt gå et par dage.
Basispakke ungokse
Blandede udskæringer fra hele dyret. Bov, bryst, tværreb, ossobuco, inderlår, yderlår, klump (skært kød), culotte/mørbrad/filet, lever og 5 kg hakket oksekød.
En basispakke er på ca 20 kg og koster 120 kr/kg

Luksuspakke ungokse
Udskæringer hovedsageligt fra ryg og bagpart af dyret. Filet, tyksteg eller tyndsteg, culotte eller cuvette, mørbrad, ossobuco, inderlår/yderlår/klump (skært kød), 2 kg hakket oksekød
En luksusportion er på ca 15  kg og koster 180 kr/kg

Simrepakke ungokse
Udskæringer fra forparten – velegnede til kogning og langtidsstegning. Bov, bryst, tværreb, skært kød og  2 kg hakket oksekød
En simrepakke er på ca 12 kg og koster 115 kr/kg

Hakket ungoksekød
Friskhakket kød med lav fedtprocent.
Portionerne er på 5 kg og koster 575 kr

Kødet skal afhentes onsdag d. 9. marts kl. 15 til 18.

Relaterede historier

Oksekød Februar 2023