Oksekød – græsfodrede dyr – naturpleje

Oksekød – græsfodrede dyr – naturpleje

Så er der igen mulighed for at købe kød fra vores egen kødkvægs besætning.
Vores køer er blandinger mellem forskellige kødkvægsracer med hovedvægt på racerne Simmentaler og Hereford. Dyrene går hele vinterhalvåret inde i den store dybstrøelsesstald, hvor de kun er tøjret imens de æder. Resten af døgnet har de mulighed for at gå og ligge som det passer dem. Om sommeren (fra 1. maj til 15. november) går alle dyr på græs hele døgnet. Nogle af dyrene er på marker her hos os og resten er hos naboerne eller i skoven, hvor de laver naturpleje. Køerne spiser græs året rundt – om sommeren henter de det selv, men  om vinteren fodrer vi dem med det græs, som vi høstede på vores egne marker om sommeren. Vores køer og kalve fodres ikke med korn eller majs.
Alle dyrene slagtes på autoriseret slagteri i Slangerup, hvor de også hænger og modner. Slagteren skærer kødet ud og fordeler det i portioner. Alle poser er mærket med indhold. Kødet er fersk når du henter det.

Denne slagtning

 

Denne gang har vi slagtet  to ungokser på 2 år. De er udelukkende fodret med grovfoder (græs, ensilage, hø og halm), som giver smagsfuldt og mørt kød – og som også har et meget lavt klimaaftryk.
Kødet er krogmodnet i to uger hos slagteren og det er fersk – dvs det har ikke været frosset, når du henter det.
I butikken har vi stort set altid suppeben, oksehjerter, lever, oksetunger og haler på frostlager – bare spørg personalet.

 

Kødpakker
Vælg mellem fire forskellige pakker
Basispakke
Blandede udskæringer fra hele dyret. Bov, bryst, tværreb, ossobuco, inderlår, yderlår, klump (skært kød), culotte/mørbrad/filet, lever og 5 kg hakket oksekød.
En basispakke er på ca 20 kg og koster 120 kr/kgLuksuspakke
Udskæringer hovedsageligt fra ryg og bagpart af dyret. Filet, tyksteg eller tyndsteg, culotte eller cuvette, mørbrad, ossobuco, inderlår/yderlår/klump (skært kød), 2 kg hakket oksekød
En luksusportion er på ca 15  kg og koster 180 kr/kgSimrepakke
Udskæringer fra forparten – velegnede til kogning og langtidsstegning. Bov, bryst, tværreb, skært kød og  2 kg hakket oksekød
En simrepakke er på ca 12 kg og koster 115 kr/kgHakket oksekød
Friskhakket kød med lav fedtprocent.
Portionerne er på 5 kg og koster 575 kr
Bestilling

Oksekødet er klar til afhentning  – og skal afhentes – onsdag d. 2. februar kl. 15 til 18 – og du skal bestille ved at sende en mail til
oksekod@stengaardenoko.dk.linux99.curanetserver.dk
Du får en mail tilbage med bekræftelse – men der kan godt gå et par dage.
mvh
Elisabeth Rasmussen
Stengården

Relaterede historier

Oksekød Februar 2023