Oksekød fra naturplejere sælges

Oksekød fra naturplejere sælges

Så er der igen mulighed for at købe kød fra vores egen kødkvægs besætning. Vores køer er blandinger mellem forskellige kødkvægsracer med hovedvægt på racerne Simmentaler og Limousine. Dyrene går hele vinterhalvåret inde i den store dybstrøelsesstald, hvor de kun er tøjret imens de æder. Resten af døgnet har de mulighed for at gå og ligge som det passer dem. Om sommeren (fra 1. maj til 15. november) går alle dyr på græs hele døgnet. Nogle af dyrene er på marker her hos os og resten er hos naboerne eller i skoven, hvor de laver naturpleje. Køerne spiser græs året rundt – om sommeren henter de det selv, men her om vinteren fodrer vi dem med det græs, som vi høstede på vores egne marker sidste sommer. Vores køer og kalve får ikke korn eller majs.
Alle dyrene slagtes på autoriseret slagteri i Slangerup, hvor de også hænger og modner. Slagteren skærer kødet ud og fordeler det i portioner. Alle poser er mærket med indhold. Kødet er fersk når du henter det.

Hakket oksekød
Friskhakket oksekød med rigtig god smag – og lav fedtprocent
Pris : 5 kg 550 kr
Det friskhakkede oksekød er klart til afhentning
Onsdag d. 4. marts kl. 15 til 18

Du kan også bestille oksemørbrad, tunge, hale, hjerte eller lever til afhentning samme dag. Vi har altid suppeben på lager – spørg efter dem i butikken. Hvis du har ønsker til andre udskæringer (minimum  5 kg) – så skriv.
Al bestilling sker på mail: oksekod@stengaardenoko.dk.linux99.curanetserver.dk

Krogmodnede oksebøffer og stege
Når ryggen fra oksen har hængt i slagterens kølerum i minimum 3 uger bliver den taget ned og skåret op. Du kan bestille udskæringer fra ryggen (Højrebsstege, højrebsbøffer, tyksteg, tykstegsbøffer, culottesteg, cuvettesteg, tyndstegsbøffer, tyndsteg) Bestilling sker i kg – eller stk.
Prisen er 225 kr/kg. Bøffer og stege er klar til afhentning fra d. 19. marts kl. 15.

Studekød –  (også kaldet oksekød fra ungdyr eller ungoksekød)
Studekødet er kraftigere i smagen end kalvekød, men har den samme mørhed. Studene er 2 år når de slagtes og er udelukkende fodret med grovfoder (græs, ensilage, hø og halm), som giver en rigtig god smag. Stude vokser langsommere end tyrekalve og er derfor dyrere at avle, men kødet bliver også meget smagsfuldt og mørt. Kødet er krogmodnet i mindst to uger hos slagteren og det er fersk – dvs det har ikke været frosset når du henter det. Alle poser er mærket med indhold.
Kødet sælges i følgende udskæringer

  • Luksus portioner oksekød: ca 20 kg reelt økologisk kød fra bagparten og ryggen af dyret. Her er kun reelt kød og stege – fx klump, inderlår, yderlår, tyndsteg, tyksteg,filet og mørbrad,   culotte, cuvette og ca 6 kg hakket studekød. Prisen for denne luksus oksekød 140 kr/kg.
  • Almindelig udskæring – 1/8 stud ca 30 kg blandede udskæringer fra hele dyret incl. 2 kg suppeben og ca 5 kg hakket kød. I portionen indgår alle typer fra mørbrad, filet og bøffer til bryst, osso buko og tværreb.  Prisen for den almindelige udskæring af oksekød er 90 kr/kg
  • Hakket økologisk ungoksekød
    Frisk hakket oksekød med lav fedtprocent og god smag.
    Portionerne er på 5 kg og koster 550 kr.

Studekødet er klar til afhentning 11. marts kl. 15 til 18.

Send en mail, hvis du er interesseret i at købe kød – din bestilling er først endelig, når du har modtaget en bekræftelse på en mail fra mig. (der kan godt gå nogle dage – jeg samler lidt sammen).

Skriv til oksekod@stengaardenoko.dk.linux99.curanetserver.dk

Betaling af kødet sker ved afhentning med kontanter eller Dankort.

mvh
Elisabeth Rasmussen
Stengården, Høveltevej 40 3460 Birkerød

www.stengaardenoko.dk.linux99.curanetserver.dk
www.facebook.com/Stengaarden

Tilmeld dig nyhedsbrevet på vores hjemmeside stengaardenoko.dk.linux99.curanetserver.dk, hvis du vil have mail om slagtninger og andre nyheder direkte i din mailbox.

 

Relaterede historier

Oksekød Februar 2023