Oksekød sælges

Oksekød sælges

 

Økologisk oksekød fra Stengården

Så er der igen mulighed for at købe kød fra vores egen kødkvægs besætning. Vores køer er blandinger mellem forskellige kødkvægsracer med hovedvægt på racerne Simmentaler og Limousine. Dyrene går hele vinterhalvåret inde i den store dybstrøelsesstald, hvor de kun er tøjret imens de æder. Resten af døgnet har de mulighed for at gå og ligge som det passer dem. Om sommeren (fra 1. maj til 15. november) går alle dyr på græs hele døgnet. Nogle af dyrene er på marker her hos os og resten er hos naboerne eller i skoven, hvor de laver naturpleje. Køerne spiser græs året rundt – om sommeren henter de det selv, men om vinteren fodrer vi dem med det græs, som vi høstede på vores egne marker sidste sommer. Vores køer og kalve får ikke korn eller majs.
Alle dyrene slagtes på autoriseret slagteri i Slangerup, hvor de også hænger og modner. Slagteren skærer kødet ud og fordeler det i portioner. Alle poser er mærket med indhold. Kødet er fersk når du henter det.Studekød –  (også kaldet oksekød fra ungdyr eller ungoksekød)
Studekødet er kraftigere i smagen end kalvekød, men har den samme mørhed. Studene er 2 år når de slagtes og er udelukkende fodret med grovfoder (græs, ensilage, hø og halm), som giver en rigtig god smag. Stude vokser langsommere end tyrekalve og er derfor dyrere at avle, men kødet bliver også meget smagsfuldt og mørt. Kødet er krogmodnet i mindst to uger hos slagteren og det er fersk – dvs det har ikke været frosset når du henter det. Alle poser er mærket med indhold.
Kødet sælges i følgende udskæringer

  • Luksus portioner stud: ca 20 kg reelt økologisk studekød fra bagparten og ryggen af dyret. Her er kun reelt kød og stege – fx klump, inderlår, yderlår, tyndsteg, tyksteg,filet og mørbrad,   culotte, cuvette og ca 6 kg hakket studekød. Prisen for denne luksus studekød 150 kr/kg.
  • Almindelig udskæring – 1/8 stud ca 30 kg blandede udskæringer fra hele dyret incl. 2 kg suppeben og ca 6 kg hakket kød. I portionen indgår alle typer fra mørbrad, filet og bøffer til bryst, osso buko og tværreb.  Prisen for den almindelige udskæring er 95 kr/kg
  • Hakket økologisk studekød
    Frisk hakket oksekød med lav fedtprocent og god smag.
    Portionerne er på 5 kg og koster 550 kr.

Studekødet er klar til afhentning  tirsdag d. 1. oktober  kl. 15 til 18.

Hakket oksekød
Når de slagtede dyr er over 2 år gamle kaldes kødet for oksekød. Kødet er mørkt og har en god og kraftig smag. Slagteren skærer langt det meste fedt fra og hakker kødet. Du henter det samme dag, som det er hakket og får en hel fantastisk oplevelse af frisk kød.
Det giver hakket oksekød med lav fedt % og rigtig god smag.

5 kg hakket oksekød    550 kr

Det hakkede oksekød er klar til afhentning:
Tirsdag d. 24. september kl. 15 til 18.

Bestil kødet på oksekod@stengaardenoko.dk.linux99.curanetserver.dk

Samme dag er der mulighed for at købe suppeben, oksetunge, oksehale, oksehjerte/lever  (bestil gerne – meget begrænset udbud).

Bøffer eller stege fra langryggen på oksen kan bestilles. Tyksteg, højreb, culotte, tyndsteg, cuvette – eller bøffer.
Prisen er kun 250 kr/kg. Afhentningsdagen er ikke fastlagt.

Bestilling
Send en mail, hvis du er interesseret i at købe kød – din bestilling er først endelig, når du har modtaget en bekræftelse på en mail fra mig. (der kan godt gå nogle dage – jeg samler lidt sammen). Skriv til oksekod@stengaardenoko.dk.linux99.curanetserver.dk

Betaling af kødet sker ved afhentning med kontanter eller Dankort.

mvh
Elisabeth Rasmussen
Stengården, Høveltevej 40 3460 Birkerød

www.stengaardenoko.dk.linux99.curanetserver.dk
www.facebook.com/Stengaarden

Relaterede historier

Oksekød Februar 2023