Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemByeByeGenerator has a deprecated constructor in /customers/6/7/f/stengaardenoko.dk/httpd.www/plugins/system/byebyegenerator/byebyegenerator.php on line 21 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/7/f/stengaardenoko.dk/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 470 Kvæg
logo2.jpg
188_oeko_red_full.jpg
 

Kvæg

På Stengården er der 25 ammekøer med kalve. Køerne er ikke af en bestemt race, men mange forskellige blandinger af malkekvæg og kødkvæg. Kalvene slagtes når de 10 til 12 måneder gamle og studene når de er ca. 2 år.

Fra ca. 1. maj til medio november er alle dyr på græs døgnet rundt. De fleste af dyrene går på græsmarker tæt på Stengården, men 20-25 af køer, kalve og stude er på Femsølyng i Rude Skov. Femsølyng er et dejligt naturområde der ejes af Skov- og Naturstyrelsen Øresund.

Kvæget naturplejer området ved at æde græs og de nederste blade og småkviste på træerne.

Vores kvæg har naturplejet Femsølyng siden år 2005 og skal forhåbentlig gøre det i mange år endnu.

Tidligere blev græsset på Femsølyng slået og græsset lå i et tykt lag på jorden. Nu er det det gamle visne græs trådt ned af kvæget og græsset bliver holdt kort gennem sommeren. Det giver mulighed for at flere forskellige planter kan vokse på Femsølyng.

Kvæget hindrer ikke almindelig færdsel på området, men hold en afstand på 15 – 20 m. Køerne er ikke klappedyr, men heller ikke vilde dyr. Køerne kan være nysgerrige, men passer oftest sig selv er uinteresserede i menneskers færdsel på området.

Om vinteren går alle dyrene i vores løsdriftstald på gården, med masser af halm og fodres med hø og ensilage høstet på vores egne marker i løbet af sommeren.

Formålet for pleje af naturarealer.
Bedriften har modtaget tilskud til Pleje af græs- og naturarealer. Formålet med tilskuddet er at bidrage til at beskytte og forbedre biotopforholdene og biodiversiteten i de prioriterede områder. Tilskuddet har medført, at bedriftens græs- og naturarealer er blevet plejet med afgræsning eller med slæt, og dermed er der sikret en god naturpleje af arealerne.


 

sikis sikis sikis sikis izle